Η Youthfully Yours σε συνεργασία τον οργανισμό Cross Culture International Foundation της Μάλτας, μοιράζεται την ανάγκη για ανοιχτό διάλογο στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Αποφασίσαμε να δούμε σφαιρικά το ζητούμενο και να αναπτυχθούμε ανάλογα με το ενδιαφέρον που προέκυψε από τους εθελοντές που συμμετείχαν αλλά και τον ρόλο της ΥΥ ως χώρος ελεύθερης συζήτησης για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τον ενεργό νέο σήμερα.
Γι΄αυτό μετά από μια σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και προτάσεων η ομάδα αποφάσισε να δράσει σε 3 μέτωπα!

"Στον Δρόμο"
"Στο Σχολείο "
"Στο Πανεπιστήμιο"
και όλα αυτά φυσικά στο internet για την καλύτερη προώθηση και υποστήριξη της δράσης μας.

Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015, συμμετείχαμε στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Λέσχης Σλαβικών Γλωσσών του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, ΠΑΜΑΚ
Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016, μοιράσαμε ενα χάρτινο παιχνίδι ενημέρωσης για τα κοινά διδάγματα διαφόρων θρησκειών, έχοντας ως βάση τον ανθρωπισμό.
Ενώ ήδη και για όλο το διάστημα από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο, εθελοντές μας δίδαξαν Ελληνικά στο Ανοιχτό σχολείο Μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα απ'όπου προέκυψαν ιστορίες μετανάστευσης με την μορφή ερωτηματολογίων εντός του μαθήματος.

Η συλλογή των πανανθρώπινων φράσεων που συμφωνούν οι διάφορες θρησκείες, ο κόπος και ο διάλογος, οι προβληματισμοί και η απογοήτευση από τον συνάνθρωπο που εθελοτυφλεί στην αγάπη και την αλληλεγγύη οδήγησε και σε ένα 2ο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που έχει ρόλο κυρίως προσωπικής ενδοσκόπησης και κατανόησης της συμπεριφοράς μας.

Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις διαφορετικές θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός με άμεσους στόχους την αύξηση της κατανόησης, την ανεκτικότητα και την αποδοχή της πολυπολιτισμικής πραγματικότητας.

Όλη αυτή η δραστηριότητα αποτυπώθηκε στην σελίδα εδώ.

EVENT

INTERVIEW

QUESTIONNAIRE

MALTESE WEBSITE

FINAL REPORT

To access The Citizens are Speaking project final report please click on the link below:

The Citizens are Speaking final report: goo.gl/FUu2m5

To access the project information template : goo.gl/CVw3hz

 

 

Pin It