Από την εμπειρία στη μόρφωση!

Πότε δεν θα πιστέψεις πως η απλή συναναστροφή με ανθρώπους που γεννηθήκαν στην άλλη πλευρά της γραμμής ή και με ανθρώπους που γεννηθήκαν στην ίδια μεριά με σένα θα σου δώσει αυτό που σου λείπει από την τυπική περπατημένη μορφή μόρφωσης, δεν θα πιστέψεις πως η έλλειψη καθηγητή και θρανίου ή πανεπιστημιακού εδράνου θα δράσει τόσο αποτελεσματικά ώστε να απορροφήσεις κάθε πληροφορία και να την αξιοποιήσεις.

Ο δρόμος για την μόρφωση περνά άμεσα μέσα από την εμπειρία και η εμπειρία είναι αποτέλεσμα της μόρφωσης πως λοιπόν θα αναπτύξεις τις ικανότητες τα ταλέντα σου, πως αλλιώς θα μάθεις να αξιοποιείς αυτά που έχεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επιτυχία σου στα όνειρα που κυνηγάς.

Έμενα τα μάτια μου άνοιξαν παράλληλα με την ψυχή μου και το μυαλό μου σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων , θέλω να σου μιλήσω για την πρώτη μου αυτή επαφή με τέτοια προγράμματα να σε βοηθήσω να πάρεις την σωστή απόφαση. Τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσα να σου διηγηθώ αν δεν είχα γίνει ενεργός εθελοντής και μέλος της ομάδας μου μέχρι και σήμερα. Το ταξίδι που ξεκίνησα πριν από δυο χρόνια δεν έχει τελειώσει όχι επειδή συνέχισα να ταξιδεύω αλλά επειδή, όπως λέει και ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος και ένα σπουδαίο μυαλό, που χωρίς αυτή δε θα είχα όλες αυτές τις εμπειρίες η Άγαθα Μιγγου, ‘’ο εθελοντισμός είναι μια υπηρεσία που ανταλλάσει ικανότητες δούναι και λαβείν, θα δώσεις και θα πάρεις κάθε μέρα ό,τι και να μάθεις θα είναι για σένα όφελος και ό,τι δώσεις δε θα πάει χαμένο.’.’

Κωνσταντίνα Γιαννακίδου.

Pin It