Το καλοκαιράκι πλησιάζει, η ακαδημαϊκή χρονιά φτάνει στο τέλος της και η @Youthfully Yours Gr σε καλεί την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 18.00-21.00 στο σπίτι της , για να το γιορτάσουμε όπως κάθε χρόνο!

Έλα να γνωριστούμε, να χαλαρώσουμε, να παίξουμε, να διασκεδάσουμε!


Θα μιλήσουμε για τα προγράμματα κινητικότητας και θα εξοικειωθούμε με μεθόδους μη τυπικής μάθησης που θα βρεις μπροστά σου σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Θα μάθουμε διαδραστικά για τις 8 βασικές ικανότητες της δια βίου μάθησης.
Θα γνωρίσεις τις ομάδες εθελοντισμού της YYGR ώστε να δεις αν σε ενδιαφέρει να συμμετέχεις ή να μάθεις το καλοκαιρινό μας πλάνο.
Παρέα, φαγητάκι και ποτάκι δεν θα λείπουν φυσικά!

Στην εκδήλωσή μας Spring Gathering 2017 και όπως σε κάθε μας εκδήλωση, χρησιμοποιούμε παιχνίδια και μεθοδολογίες μη τυπικής μάθησης, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα Erasmus plus Youth. Χρησιμοποιούμε την προσομοίωση δηλαδή για να γευτούν οι συμμετέχοντες τι περίπου πρόκειται να αντιμετωπίσουν σε ένα ενδεχόμενο ταξίδι τους μέσω του προγράμματος.

Έτσι κι αυτό εδώ το παιχνίδι, έχει στόχο να αυξήσει την παρατηρητικότητα των συμμετεχόντων και να "σπάσει τον πάγο" μεταξύ τους πιο εύκολα.
παιχνίδι παρατηρητικότητας
1 άτομο εξαιρείται από την ομάδα. Όλοι θα πρέπει να κάνουν την ίδια κίνηση και η ομάδα ορίζει ποιός θα είναι αυτός που θα αλλάζει την ομαδική κίνηση.
Ο συμμετέχοντας που ήταν εκτός κύκλου μπαίνει στο παιχνίδι μόλις όλη η ομάδα ξεκινήσει τα παλαμάκια και καλείται να παρατηρήσει ποιος αλλάζει την κίνηση. Αν βρει τον εκκινητή, αλλάζουν θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=u7yqx2V5Yu4

 

Μιλήσαμε για τις οκτώ δεξιότητες κλειδιά που κατηγοριοποιεί η Ευρωπαϊκή κομισιόν για εμάς και κάναμε πρακτικές εφαρμογές μέσα από ένα μικρό παιχνίδι αναζήτησης ώστε να τις κατανοήσουμε.

Εντοπίσαμε και συζητήσαμε την σύνδεση των 8 key competencies με την πιστοποίηση που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες σε προγράμματα Erasmus+Youth και για το πως μπορούμε να το συμπληρώσουμε σωστά επικυρώνοντας ταυτόχρονα την μη τυπική εκπαίδευση.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, δεν έχετε παρά να μας επισκεφθείτε κι εσείς σε μια εκδήλωσή μας!

To event μας στο Facebook

     

Pin It