Τίτλος: Absorbing Learning

Διάρκεια: 15.09.2015-15.07.2016 

Πόλη: Medina del Campo, Ισπανία

 

Μετά από έξι μήνες στην Ισπανία είναι δύσκολο να χωρέσω την εμπειρία του EVS μου σε μια σελίδα χαρτί. Ζω στην Medina del Campo και δουλεύω ως εθελόντρια σε πέντε διαφορετικούς οργανισμούς. Μετά το πτυχίο μου, έχω τώρα βρεθεί απασχολημένη με μια ομάδα προσκόπων, ένα καταφύγιο ζώων, μια εταιρεία οινοτουρισμού, μια ΜΚΟ που δημιουργεί προγράμματα για νέους με περιορισμένες ευκαιρίες καθώς και το τοπικό Δημαρχείο! Όταν έχω χρόνο, πηγαίνω για κολύμπι στην πισίνα της πόλης μου, βοηθάω τους Ισπανούς φίλους μου με τα αγγλικά τους, παρακολουθώ online μαθήματα για να βελτιώσω τα ισπανικά μου ή ταξιδεύω στην Ισπανία και τις γειτονικές χώρες.

Εάν θα διάλεγα ένα μόνο πράγμα που με κάνει περήφανη για ότι έχω καταφέρει εδώ, είναι το πόσο έχω βελτιώσει τα ισπανικά μου! Ξεκίνησα το πρόγραμμα μου τον Οκτώβρη γνωρίζοντας λιγότερες από δέκα ισπανικές λέξεις και μπορώ πλέον να αναπτύξω περίπλοκες συζητήσεις και να επικοινωνήσω εντελώς αυτόνομα με τον οποιοδήποτε. Το να ζεις σε ένα μέρος όπου δεν μπορείς να κοινωνικοποιηθείς με τους γύρω σου λόγω γλωσσικών εμποδίων είναι πραγματικά αφοπλιστικό, αλλά πλέον μπορώ να πω πως αυτή η διαδικασία εκμάθησης της γλώσσας στην οποία υπέβαλα τον εαυτό μου, με έχει πλέον ανταμείψει με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και μια αίσθηση του ότι όλοι οι στόχοι επιτυγχάνονται αρκεί να είσαι θετική και να μην το βάζεις κάτω.

Εάν πριν από 5 χρόνια κάποιος μου έλεγε πως στα 22 μου θα ταξίδευα στο Μαρόκο με τον Τούρκο κολλητό μου, ενώ ζω στην Ισπανία θα πίστευα πως συζητάμε κάποιο άπιαστο όνειρο. Κι όμως είμαι εγώ που μέσω του Erasmus+ εκμεταλλεύομαι στο μέγιστο την Ευρωπαϊκή μου υπηκοότητα και την ελευθερία, που μου χαρίζει ένας οπτιμιστικός τρόπος σκέψεις και ένα ανοιχτό και ταξιδιάρικο μυαλό!

Αν ακόμα αναρωτιέσαι εάν θα ήθελες και εσύ να πάρεις μέρος σε ένα πρόγραμμα EVS, μην διστάσεις να μου στείλεις!

 

Γιατί να κάνει κάποιος evs


Ξεκίνησα το πρότζεκτ μου στην Ισπανία χωρίς να έχω ιδέα από Ισπανικά ή πώς θα μπορούσε να είναι χρήσιμη αυτή η εμπειρία. Παρόλο που ήταν δύσκολο να μένω σε ένα χωριό ενώ έχω συνηθίσει σε πόλη, αυτοί οι δέκα μήνες μου δώσανε πολλά παραπάνω απ ότι νόμιζα. Νέους φίλους, νέες ιδέες, νέες ευκαιρίες και μια νέα γλώσσα! Μέσω του προγράμματος έμαθα για το πρόγραμμα του Erasmus Mundus στο οποίο έκανα αίτηση και έχω ήδη ξεκινήσει τις σπουδές μου στη Γερμανία. Μερικές φορές πρέπει να χαθείς λίγο για να βρεις το δρόμο σου και το EVS μου ήταν ο καλύτερος τρόπος για να συμβεί αυτό!
Αν το σκέφτεσαι, το μόνο που χρειάζεσαι είναι καλή διάθεση και σίγουρα θα καταλήξεις με συλλογή αναμνήσεων που άξιζαν και παραπάνω κόπο!

 

10 πράγματα που έμαθα


1) Ισπανικά σε επίδεδο C1 ξεκινώντας απ το 0
2) Βασική Ισπανική νοηματική γλώσσα
3) Να επιβάλλω την τάξη σε μια αγέλη 20 σκύλων (στο καταφύγιο των ζώων)
4) Την ηρεμία του να ταξιδεύεις μόνη σου
5) Τη μαγεία του να ταξιδεύεις με καινούργιες παρέες
6) Να κάνω μακιγιάζ φαντασίας (π.χ. ψεύτικες πληγές, μακιγιάζ για παιδικά πάρτυ κλπ.)
7) Να οργανώνω την υλοποίηση ενός youth exchange
8) Να γράφω projects
9) Να χρησιμοποιώ το blablacar και να καταφέρνω να βρίσκω τους φτηνότερους τρόπους για να ταξιδέψω
10) Να είμαι αυτόνομη

 

Pin It

Knowledge Builders 2, 01/10/2014- 30/06/2015

Βίκυ Σιδέρη, Βουκουρέστι

this library is not quiet, 1/1/2015- 31/12/2015

Αφροδίτη Μηλοβιανού, Άγκυρα

Discover Unlimited Opportunities, 1/7/2015- 31/8/2015

Μίνα Κουλούδη, Ζετάλε

Absorbing Learning, 15/09/2015- 15/07/2016

Μακρίνα Διακάκη, Medina del Campo

All Without Borders, 10/01/2015 - 10/01/2016

Ελένη Σκαφιδά, Lorca

Chances and Challenges, 27/03/2015 – 27/05/2015

Ματίνα Μεσσίνη, Plymouth