Πως μπορώ να συμμετέχω σε ένα project;

Αποστέλλοντάς μας την αίτηση συμμετοχής, που θα βρεις στο τρέχον πρόγραμμα στην αρχική μας σελίδα! Την συμπληρώνεις με τα προσωπικά σου στοιχεία, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρά σου, και περιμένεις να επιλεγείς.
Ενδιαφερόμαστε πραγματικά για ποιόν λόγο θέλεις να συμμετέχεις και ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου… δεν έχουμε σκοπό να σε ζορίζουμε με άσχετες ερωτήσεις… μην μας βάζεις να διαβάζουμε όπως απόκομμα από κάποιο άρθρο... Κάθε οργανισμός, αποστολής ή υποδοχής έχει τα δικά του κριτήρια. Τα κίνητρα των υποψηφίων σε σχέση με το θέμα του τρέχοντος Project και η προθυμία τους για προσφορά και γνώση είναι τα κυριότερα. Θυμήσου αυτό εδώ το κάνουμε γιατί θέλουμε όλοι να δούνε τις ευκαιρίες που έχουμε ως νεολαία μακάρι να μπορούσαμε να σας στείλουμε όλους!
Σιγουρεύεσαι ωστόσο να είσαι διαθέσιμη/διαθέσιμος τις ημερομηνίες του προγράμματος!!!
Έχε στο νου σου, πως μια ελλιπής αίτηση ή εκτός ορίων ηλικίας που θέτει ο οργανισμός φιλοξενίας δεν έχει τις ίδιες πιθανότητες με τις υπόλοιπες αιτήσεις.

Υπάρχει αναλυτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τα προγράμματα;;

Ναι, κατόπιν επιλογής, οι ταξιδευτές λαμβάνουν αρχείο με περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς και το πρόγραμμα των ημερών που θα βρίσκονται στον προορισμό τους. Μπορείς όμως να καταλάβεις τι θα κάνεις όταν στο πρόγραμμα γράφει ότι στις 9 το πρωί θα ξεκινήσετε με τον “castaway” ή πόσο ψηλή είναι “the ladder of participation” ; Για περισσότερα, διάβασε τον “Οδηγό υποψήφιου ταξιδευτή”

Μπορούν να συμμετέχουν άτομα χωρίς ελληνική υπηκοότητα;

Ναι, εφόσον κατοικοεδρεύουν νόμιμα στην Ελλάδα. Θα ήταν καλό εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο, να αναγράφεται στην αίτηση συμμετοχής.

Μπορώ να πάω σε ένα πρόγραμμα μαζί με μια φίλη/φίλο;

Φυσικά και μπορείς, θα πρέπει όμως να στείλει ο καθένας ξεχωριστή αίτηση, στην οποία θα αναφέρεται και το άτομο που θέλει να ταξιδέψει μαζί. Η αίτηση είναι προσωπική και θα θεωρηθεί άκυρη εάν υπάρχουν ίδια πεδία.

Πόσες φορές μπορώ να συμμετέχω στα εβδομαδιαία προγράμματα;

Όσες τραβάει η όρεξή σου και όσες σου επιτρέπει η συνείδησή σου. Τα προγράμματα δεν είναι για τουρισμό, αλλά για την γνωριμία της εμπειρίας με την βιωματική διαπολιτισμική μάθηση. Τώρα αν έχεις στόχο να μαζέψεις εμπειρίες για να γίνεις youth worker, ή ήδη δουλεύεις με την νεολαία και αισθάνεσαι ότι σε τροφοδοτεί, μπορείς να το κάνεις πιο συνειδητά προσφέροντας ή δομώντας τις ευκαιρίες αυτές μέσα από την εθελοντική προσφορά σε κάποιον οργανισμό που τρέχει τέτοια προγράμματα.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα για τους/τις συμμετέχοντες -ουσες στα προγράμματα;

Οι επιλεχθέντες ενημερώνονται 2 εργάσιμες ημέρες μετά την λήξη της προθεσμίας των αιτήσεων. *Μπορεί να διαρκέσει έως και το βράδυ σε περίπτωση που δεν έχουμε καταφέρει να επικοινωνήσουμε νωρίτερα . Μετά από αυτή την διαδικασία, ενημερώνονται και οι υπόλοιποι αιτούντες για την μη επιλογή τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι μη επιλεχθέντες μπορεί να λάβουν το ενημερωτικό e-mail την επόμενη ημέρα.

Τι εξυπηρετεί η καταβολή του ποσού συμμετοχής στο εκάστοτε πρόγραμμα;

Το ποσό συμμετοχής καταβάλλεται για την λειτουργία του οργανισμού, καθώς και για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του αιτούντος στο πρόγραμμα που θα παρακολουθήσει.

Υπάρχουν συγκεκριμένες περίοδοι που μπορώ να ξεκινήσω το πρόγραμμα EVS μου; Ή όποτε θέλω;

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής ενός προγράμματος εξαρτώνται από τον οργανισμό υποδοχής. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που συμπίπτει με το χρονικό διάστημα που επιθυμείς. Καλό είναι βέβαια να ξεκινήσεις τις διαδικασίες το νωρίτερα δυνατό ακόμα και 1 έτος πριν εάν θέλεις να βρεις το καταλληλότερο για εσένα πρόγραμμα. Στην περίπτωση που βρεις μόνος σου κάποια θέση, θα πρέπει οπωσδήποτε να επικοινωνήσεις με κάποιον οργανισμό αποστολής καθώς δεν μπορείς να κάνεις την αίτηση χωρίς αυτόν αλλά και για να ελέγξει τους όρους της συμφωνίας προς την ασφάλειά σου.

Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν ως φοιτητής σε πρόγραμμα Erasmus στο εξωτερικό με το πανεπιστήμιό μου. Μπορώ να κάνω και EVS;

Φυσικά και μπορείς! Η συμμετοχή στο πρόγραμμα EVS είναι κομμάτι του Erasmus+ Youth που απευθύνεται γενικά στην νεολαία είτε είναι φοιτητής κάποιος ή όχι και είναι ανεξάρτητο από το σπουδαστικό πρόγραμμα Erasmus ή την πρακτική άσκηση (Erasmus placement). Μπορείς να το υλοποιήσεις ακόμα κι αν δεν είσαι καν σπουδαστής και είναι μια μοναδική εμπειρία.

Ποιές είναι οι δικές μου υποχρεώσεις εάν επιλεχθώ για ένα πρόγραμμα EVS;

Κυρίως η τήρηση του συμβολαίου που θα υπογράψεις. Ο εθελοντισμός στο εξωτερικό είναι σοβαρή υπόθεση. Η τήρηση του ωραρίου σου αλλά και η λύση προβλημάτων με συζήτηση είτε με τον εργοδότη είτε με τον μέντορα είτε με τον οργανισμό αποστολής σου, δηλαδή εμάς, είναι απαραίτητη. Μην ξεχνάς ότι EVS κάνεις για να μάθεις να λειτουργείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον του εξωτερικού όντας μόνος και σε καθημερινή επαφή με μια ξένη κουλτούρα, για να δώσεις και να πάρεις την μέγιστη δυνατή εμπειρία αποκτώντας δεξιότητες επικοινωνιακές, οργανωτικές, κοινωνικές και να προσθέσεις στο βιογραφικό σου ένα πλούσιο σε γνώσεις πιστοποιητικό εθελοντικής προσφοράς. Η τακτική επικοινωνία με τον οργανισμό αποστολής, θα σε βοηθήσει να αξιολογήσεις την εμπειρία σου, και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου φέροντας την ευθύνη της δέσμευσής σου.

Εάν επιλέξω να κάνω ένα πρόγραμμα EVS θα λάβω κάποια υποστήριξη για τα τεχνικά ζητήματα;

Φυσικά! Ο οργανισμός αποστολής -εμείς- θα σε βοηθήσουμε για την κατανόηση του προγράμματος και γενικά του E+, την διαδικασία αναζήτησης, οργάνωσης και διεκδίκησης μιας θέσης. Θα σημειώσουμε μαζί τα βήματα όπως η τακτοποίηση των «τυπικών» υποχρεώσεών σου πριν το ταξίδι όπως η ασφάλιση και η οργάνωση του ταξιδιού. Παράλληλα, κατά την διάρκεια του προγράμματος, διασφαλιστεί ότι ο χώρος απασχόλησής σου και οι συνθήκες διαβίωσης ανταποκρίνονται στην περιγραφή του προγράμματος εμείς θα είμαστε εκεί για να διασφαλίσουμε μαζί ότι ο χώρος και χρόνος απασχόλησής σου όπως και οι συνθήκες διαβίωσης ανταποκρίνονται στην περιγραφή του προγράμματος, οι διαπροσωπικές σχέσεις είναι ομαλές ή συζητήσιμες για την πληρέστερη εμπειρία που μπορείς να έχεις.

Θα λάβω μετά το τέλος του προγράμματος κάποια επίσημη πιστοποίηση;

Στο τέλος του προγράμματος θα λάβεις ένα πιστοποιητικό που θα επιβεβαιώνει την συμμετοχή σου στο πρόγραμμα και θα περιγράφει το project που πήρες μέρος, γνωστό και ως Youthpass.

Ποιες είναι οι δραστηριότητες της Youthfully Yours; Που μπορώ να συμμετέχω;

Συμμετέχουμε σε προγράμματα του εξωτερικού ή διοργανώνουμε και στην Ελλάδα, κάνουμε θεματικές ομάδες όπως συγγραφή προγραμμάτων, project & EVS coordination, Social Media και ,μαθαίνουμε ηλεκτρονικά εργαλεία για τους εθελοντές που είναι ενεργοί στην δομή του οργανισμού. Παράλληλα, ‘τρέχουμε’ καλλιτεχνικά εργαστήρια και Δράσεις στον Δρόμο, που μπορεί ο οποιοσδήποτε να συμμετάσχει στην διοργάνωση ή απλά στην παρακολούθηση ή συμμετοχή στην τελική δράση αντίστοιχα. Συμμετέχουμε σε ημερίδες ή εκδηλώσεις και μοιραζόμαστε τις γνώσεις και την εμπειρία μας. Μαζευόμαστε στον οργανισμό και κάνουμε θερινές προβολές, κηπουρική, ξύλινες κατασκευές ή δημιουργούμε με υλικά ανακύκλωσης ενώ παράλληλα συζητάμε για το τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να αναπτυχθούμε περνώντας όμορφα. Μεσολαβούμε ώστε να φτάνουν οι ευκαιρίες σε περισσότερους ανθρώπους, προωθώντας την πιο ενεργή συμμετοχή μας στα πράγματα που μας ενδιαφέρουν και την δημιουργία από όλους εμάς, γεγονότων ενημέρωσης, βιωματικά παιχνίδια και πολλά πολλά άλλα. Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να μας στείλεις μήνυμα για συνάντηση στον χώρο μας, ή με ηλεκτρονική επικοινωνία αν είσαι μακριά.

Pin It