Το φανζίν (αγγλ:fanzine, συνθετικό από τις λέξεις fan, οπαδός, φίλος ενός θέματος και zine από το magazine, περιοδικό)

είναι είδος εντύπου, συνήθως με τη μορφή μικρού περιοδικού, που φτιάχνεται και κυκλοφορεί από ερασιτέχνες εκδότες και δημιουργούς και διανέμεται συνήθως χέρι με χέρι και έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια διανομής και διακίνησης εντύπων.

Οι εκδότες μπορεί να είναι μία οργανωμένη ομάδα ατόμων ή και απλά ένα άτομο. Οι δημιουργοί μπορεί ακόμα να είναι πρωτοεμφανιζόμενοι ερασιτέχνες ή επαγγελματίες ήδη καταξιωμένοι στο χώρο τους. Ένα φανζίν στις περισσότερες περιπτώσεις ασχολείται με ειδικά θέματα, όπως μουσική, κόμικς, επιστημονική φαντασία, λογοτεχνία, πολιτική, πορνογραφία ή ακόμα και συνδυασμοί από αυτά.

Τα φανζίν έχουν τις ρίζες τους στο 19ο αιώνα, με τις φυλλάδες που κυκλοφορούσαν τότε με σκοπό τη διάδοση κυρίως πολιτικών ιδεών, τη μεγάλη τους άνθιση όμως τη γνώρισαν στις δεκαετίες '50-'60, όταν έγιναν ένα από τα κύρια μέσα έκφρασης της αντικουλτούρας.

Εμείς απλά μαθαίνουμε την τεχνική και ελπίζουμε σε καλλιτεχνικές εκδοχές αυτοσχεδιασμού και εκτόνωσης!

Περισσότερα και ενδιαφέροντα στην Wikipedia.

Εργαστήριο επαναχρησιμοποίησης ανακυκλώσιμων υλικών!

Γνωρίζετε το τρίπτυχο reduce-reuse-recycle;

Ε, λοιπόν ήρθε η ώρα να σκεφτούμε το οικολογικό μας αποτύπωμα με πολύ πολύ δημιουργικό τρόπο!
Η Youthfully Yours έχει υιοθετήσει πολιτική ελάχιστων απορριμάτων που σημαίνει οτι προσπαθεί να παράγει ελάχιστα σκουπίδια και λατρεύει να δίνει ζωή αλλά και να μεταβάλει την σκέψη της και την μορφή καθημερινών αντικειμένων που σταματάει η συνηθησμένη τους χρηστικότητα.
Τι κάνεις ένα τενεκεδένιο κουτάκι μόλις τελειώσει το περιεχόμενό του και τι γίνεται με τα ιδιαίτερα και πικοιλο-μορφά βαζάκια της σάλτσας;
Τι γίνεται με τα μπουκάλια από κρασί και άλλα μόλις τελειώσουν? Αρκούν οι κάδοι γυαλιού ή αν συνειδητοποιούσαμε τον όγκο τους θα προσπαθούσαμε να βρούμε έναν πιο ενδιαφέρον τρόπο να τα χρησιμοποιούμε;

Εδώ έρχεται ο χώρος όπου όλοι μπορούν να εκφραστούν, να μάθουν νέες τεχνικές, ή να δοκιμάσουν κατασκευές μικρές ή μεγαλύτερες, να αξιοποιηθούν σκουπίδια που απέχουν πολύ από την ημερομηνία αστοχίας του υλικού τους.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το Youthfully Yours GR είναι ένας Μη Κυβερνητικός/Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός από την Ελλάδα με δραστηριότητα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που ενδιαφέρεται για τις Τέχνες και τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τη Δημοκρατία, τον Εθελοντισμό, όπως και τις αστικές δραστηριότητες Επιθυμεί ακόμη να ενθαρρύνει τους νέους να συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης και ανταλλαγής στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, έτσι ώστε να οικοδομηθεί ένα ισχυρότερο μέλλον για την χώρα μας.