Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τις ευκαιρίες που σου προσφέρει η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεία, αν κάπου έχεις ακούσει για το EVS και δεν ξέρεις ακριβώς τι είναι, αν ψάχνεις και θέλεις βοήθεια, αν έχεις βρεί και ψάχνεις οργανισμό αποστολής ή αν απλά «είδες φως και μπήκες» έλα την Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 18:00 στο σπίτι της Youthfully Yours στην Κανάρη 1, περιοχή Μπότσαρη.

Στον χώρο Νεανικής κοινωνικής δραστηριότητας Youthfully Yours GR στην Κανάρη 1, Τ.Κ. 54644, Περιοχή Μπότσαρη, διοργανώνεται σειρά συναντήσεων με θέμα την Ψυχολογία και την Προσωπική Ανάπτυξη.

Οι συναντήσεις έχουν βιωματικό και ομαδικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται βάσει τεχνικών μη τυπικής μάθησης.
Μέσα από ασκήσεις και σενάρια οι συμμετέχοντες καλούνται να σκεφτούν και να οραματιστούν με θετικό τρόπο το ποιοι είναι, πως λειτουργούν, πως μπορούν να γίνουν οι ίδιοι καλύτεροι και πως μπορούν να δρουν πιο υπεύθυνα στην κοινωνία χρησιμοποιώντας τα θετικά τους στοιχεία, επιβιώνοντας στον τρελό τρελό μας κόσμο.

Μάντεψε τι σε περιμένει στην ταράτσα της Youthfully Yours!

Στη σφαίρα ανακάλυψης και τόλμης να κάνουμε νέα πράγματα, να ερχόμαστε πιο κοντά σε υγιείς επιλογές και σε επαφή με νέες κουλτούρες, φιλοσοφίες και σωματικά και πνευματικά, η Youthfully Yours, ανοιχτή σε προτάσεις μαθημάτων, θα υλοποιήσει κύκλο τεσσάρων μαθημάτων Yoga!

 

Η Youthfully Yours προσπαθεί να μην παράγει σκουπίδια χρησιμοποιώντας upcycled αντικείμενα,όπως για παράδειγμα βαζάκια για ποτήρια, χαρτοπολτό από χαρτιά που δεν χρειαζόμαστε, βάσεις για ρεσώ από κονσέρβες κ.α.

Ζητά και λαμβάνει ανακύκλωση από όποιον θέλει να αξιοποιήσει τα σκουπίδια του έχοντας αναρτημένη λίστα που θα βρείτε εδώ.

 

Η Fair Trade Hellas και η Youthfully Yours GR σας πάνε θερινό σινεμά στην καταπληκτική ταράτσα στην Κανάρη 1 στη Θεσσαλονίκη!

Συστηνόμαστε, παρουσιάζουμε τη δράση μας και μιλάμε για την παιδική εργασία που χρησιμοποιείται για να παραχθεί η αγαπημένη μας σοκολάτα και το φαύλο κύκλο της φτώχειας...
μέσα από την προβολή της ταινίας "Η σκοτεινή πλευρά της σοκολάτας''.

Όλοι αγαπάμε τη σοκολάτα.
Ήξερες ότι...Τρία εκατομμύρια τόνοι καταναλώνονται κάθε χρόνο; Η μισή ποσότητα στην Ευρώπη.
Όμως, η επιτυχία της σοκολάτας έχει μια σκοτεινή πλευρά. Ενώ τα παιδιά του "αναπτυγμένου" κόσμου απολαμβάνουν την γλυκιά γεύση της, η πραγματικότητα για τα παιδιά στην Αφρική μόνο πίκρα κρύβει.

SOCIAL ENTREPRENEURSHIP DAY!


Μαζί με εθελοντές της οργάνωσης μας και μέλη άλλων τοπικών οργανισμών νεολαίας, πραγματοποιήσαμε εργαστήριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα. Μέσα από δημιουργικό χρόνο και διάλογο, αναπτύχθηκαν πολλές νέες ιδέες για την ανάπτυξη τοπικών επιχειρήσεων κοινωνικής επιχειρηματικότητας!

 

«- Κι ένα νεράκι!
. - Βρύσης?
. - Εμφιαλωμένο παρακαλώ »

Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία – EVS είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος για να προσφέρει κανείς εθελοντικό έργο σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, και μάλιστα με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα 20 χρόνια λειτουργίας της περισσότεροι από 100 χιλιάδες νέοι από όλη την Ευρώπη έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα αυτό, απασχολούμενοι σε εκατοντάδες φορείς στο εξωτερικό.

Η Youthfully Yours σε συνεργασία τον οργανισμό Cross Culture International Foundation της Μάλτας, μοιράζεται την ανάγκη για ανοιχτό διάλογο στο ζήτημα της μετανάστευσης.

Αποφασίσαμε να δούμε σφαιρικά το ζητούμενο και να αναπτυχθούμε ανάλογα με το ενδιαφέρον που προέκυψε από τους εθελοντές που συμμετείχαν αλλά και τον ρόλο της ΥΥ ως χώρος ελεύθερης συζήτησης για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί τον ενεργό νέο σήμερα.
Γι΄αυτό μετά από μια σειρά συναντήσεων, συζητήσεων και προτάσεων η ομάδα αποφάσισε να δράσει σε 3 μέτωπα!