Η Youthfully Yours προσπαθεί να μην παράγει σκουπίδια χρησιμοποιώντας upcycled αντικείμενα,όπως για παράδειγμα βαζάκια για ποτήρια, χαρτοπολτό από χαρτιά που δεν χρειαζόμαστε, βάσεις για ρεσώ από κονσέρβες κ.α.

Ζητά και λαμβάνει ανακύκλωση από όποιον θέλει να αξιοποιήσει τα σκουπίδια του έχοντας αναρτημένη λίστα που θα βρείτε εδώ.

Στα υλικά που ανακυκλώνει είναι και τα αλουμινοκουτάκια αναψυκτικών τα οποία έδωσαν την αφορμή για τη δράση στο δρόμο.
Με τα αλουμινοκουτάκια που είχαμε συγκεντρώσει φτιάξαμε 700 τασάκια και τα μοιράσαμε σε νέους στο hot spot των ραντεβού στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την Καμάρα. Με αυτόν τον τρόπο τους καλέσαμε να συμμετέχουν στην εκδήλωση για την Ανακύκλωση που υλοποιήσαμε στο σπίτι της Youthfully Yours Gr στην Κανάρη 1 το απόγευμα της επόμενης ημέρας, το Follow up Event!

Δεδομένης της οικολογικής συνείδησης και θέλοντας να βοηθήσουμε και άλλους να έρθουν πιο κοντά στην έννοια του τρίπτυχου Reduce - Reuse - Recycle αποφασίσαμε να βασίσουμε αυτή την εκδήλωση στις γνωστές πια μεθοδολογίες της μη τυπικής μάθησης δηλαδή μάθησης μέσα από παιχνίδια εφαρμογές και διάδραση!
Στόχος μας να δούμε πως μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τα σκουπίδια, πως αυτά ανακυκλώνονται, τι να αποφεύγουμε να αγοράζουμε διότι δεν επαναχρησιμοποιείται κι επομένως τι θα καταλήξει στην καλύτερη περίπτωση στην ανακύκλωση και πόσο ενημερωμένοι είμαστε για το οικολογικό μας αποτύπωμα.
Για να πετύχουμε το στόχο μας χωριστήκαμε σε ομάδες και απαντήσαμε ερωτήσεις χρησιμοποιώντας από εφαρμογή στο κινητό μας όπου η ταχύτητα και η ορθότητα των απαντήσεων έδωσε δωράκια στους νικητές και αναμετρηθήκαμε με ... οπτικά εμπόδια στην δημιουργικότητα!

 

To facebook event μας είναι εδώ.

           

             

Θέλεις να γίνεις μέρος της ομάδας και να οργανώσεις αντίστοιχες εκδηλώσεις; - Θέλεις να να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να οργανωθείς μέσα σε μια ομάδα; - Γίνε εθελοντής εδώ

Pin It