Η ΜΚΟ YouthfullyYoursGr

παρουσιάζει το Σχέδιο Κατάρτισης νέων με τίτλο:

“Youth Initiatives for social Engagement”

Η παρέα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Youthfully Yours gr πραγματοποίησε το δεύτερο πρόγραμμα νεανικής κινητικότητας  και φιλοξένησε 39 νέους από την Ελλάδα, την Ρουμανία, την Πολωνία, την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Λεττονία, την Κύπρο, την Λιθουανία, την Κροατία και τη Μάλτα ουφ, στην Περαία Θεσσαλονίκης.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο των οργανισμών τους, να συζητήσουν για τις ορθές πρακτικές του εθελοντισμού, τα πλεονεκτήματα, και τις προκλήσεις της μη τυπικής εκπαίδευσης, να ανταλλάξουν εμπειρίες και να σχεδιάσουν δράσεις για την νεολαία.

 

Στόχος, η ενεργή στάση των νέων απέναντι στα κοινά, μέσω σχεδίασης πρωτοποριακών ιδεών /δράσεων από τους ίδιους τους νέους, τους συνεργαζόμενους οργανισμούς και το Youthfully Yours!

 

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν σημαντικές τεχνικές δεξιότητες, όσον αφορά την τεχνολογία των υπολογιστών και την ανάπτυξη εφαρμογών πολυμέσων, αποκτώντας έτσι δεξιότητες, επικοινωνίας, οργάνωσης και ενίσχυσης του νεανικού δυναμικού, ώστε να εφαρμόσουν ελκυστικές και αποδοτικές μεθόδους κοινωνικής προσφοράς.

 

Συνέβαλλαν έτσι στην προώθηση του προγράμματος ''Νέα Γενιά σε Δράση'' και την καθιέρωση του προγράμματος στην συνείδήση των νέων, καθιστώντας το ως απαραίτητο στοιχείο επιμόρφωσης και διεκδίκησης θέσης στην Ευρωπαική αγορά εργασίας.

 

Η Πολυ-πολιτισμικότητα του προγράμματος ενίσχυσε το διάλογο και την αμοιβαία αποδοχή της διαφορετικότητας.

 

 

Δημιουργικό υλικό από την υλοποίηση του προγράμματος θα βρείτε στο blogspot που φτιάχτηκε για να φυλάξει τις αναμνήσεις και το περιεχόμενο του προγράμματος, παιχνίδια/εργασίες στιγμές χαλάρωσης και πολλά χαμόγελα.

           

  
Μια άλλη οπτική με το video των παιδιών εδώ.

Ακόμα, φωτογραφίες και κείμενο εμπειρίας στο Facebook Page εδώ

Pin It