Η ομάδα εθελοντών των Street Actions της Youthfully Yours ξαναχτυπά!
Μετά από συναντήσεις, καφέδες, κατασκευές και οργάνωση, η ομάδα αποφάσισε να πειραματιστεί και να δοκιμάσει τις δυνατότητές της δοκιμάζοντας να αξιοποιήσει τον όγκο ανακυκλώσιμων υλικών που προκύπτουν καθημερινά σε έναν χώρο με ιδιαίτερη κίνηση. Τα αλουμινοκουτάκια πληθαίναν όπως και τα χαρτονάκια από τα ρολά υγείας κι έτσι πιάσαμε όλοι δουλειά.
Ξεφτύσαμε τα χαρτονάκια για να κάνουμε την πρώτη μας ύλη, δηλαδή χαρτοπολτό, και πετσοκόψαμε τα αλουμινοκουτάκια σε μαραθώνιους ψαλιδιών και πλεξίματος!
Στήσαμε το αυτοκολητάκι που συνόδευε κάθε αλουμινοκουτάκι, ψωνίσαμε σπόρους, στήσαμε το ιντερνετικό Event μας, και στείλαμε το δελτίο τύπου μας.
Βάλαμε τις κατασκευές μας σε σακούλες, φορέσαμε το λογότυπο της ομάδας στο πέτο και συζητήσαμε καλές πρακτικές προσέγγισης των περαστικών και βγήκαμε στο δρόμο.

Η δράση μας αυτή είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο στην επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών πριν συναντήσουν το καλάθι των αχρήστων μας και να καλέσουμε όποιον ενδιαφέρονταν στην εκδήλωση στον χώρο της Youthfully Yours Gr στην Κανάρη την επόμενη ημέρα για περισσότερες πληροφορίες την ανακύκλωση ως τρόπο ζωής, παιχνίδια και καινούριες γνωριμίες.

Σημείο συνάντησης η πολύβοη Καμάρα της Θεσσαλονίκης στις 21 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 το πρωί με χαμόγελα, αισιοδοξία και δημιουργικές ιδέες.

Δημιουργήσαμε με τους εθελοντές μας μπάλες σπόρων (seedballs) τις οποίες μοιράσαμε για να τα φυτέψετε, να φροντίσετε, αλλά και να δωρίσετε!
Το ίδιο και με τα 700 τασάκια από αλουμινοκουτάκια αναψυκτικών που επεξεργαστήκαμε στον δρόμο της επίγνωσης του όγκου απορριμάτων που δημιουργούμε και την συναίσθηση του οικολογικού μας αποτυπώματος.

Φωτοφραφίες και δημοσιεύσεις εδώ:

Θέλεις να γίνεις μέρος της ομάδας και να οργανώσεις αντίστοιχες εκδηλώσεις; - Θέλεις να να γνωρίσεις νέους ανθρώπους και να οργανωθείς μέσα σε μια ομάδα; - Γίνε εθελοντής εδώ

Pin It